Talentul şcolarilor de la „Ion Ghica”, expus la „Târgul de Paşti”

Şcoala Gimnazială „Ion Ghica” din Iaşi a organizat joi, 21 aprilie 2016, un eveniment intitulat „Târgul de Paşti”. Lucrările au fost apreciate de părinţi şi profesori, iar la final au fost premiate.

În cadrul Programului ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”- ediţia 2016, al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, la Şcoala Gimnazială „Ion Ghica” din Iaşi a avut loc joi, 21 aprilie 2016, o activitate cultural-artistică. Şcolarii de la toate clasele au realizat desene cu tematică religioasă, ce au cuprins şi mesaje legate de sărbătorile pascale. Prof. Alina Răduianu, consilier educativ în cadrul şcolii, a amintit pentru început câteva din activităţile desfăşurate cu în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel”. Despre lucrările expuse de elevii instituţiei de învăţământ, dar şi despre importanţa imaginii în viaţa de zi cu zi, a vorbit apoi Constantin Ciofu, coordonatorul Clubului Fotografilor Iaşi, invitatul special al evenimentului. „Vă felicit pentru lucrările deosebite realizate în cadrul acestui târg de Paşti. Mi-au atras atenţia în primul rând imaginile, majoritatea cu tematică religioasă, întrucât acestea arată o parte din frumuseţea interioară a fiecăruia. Zi de zi, prin intermediul imaginii, suntem asaltaţi de diverse mesaje. Desenele voastre conţin îndemnuri la bunătate, la iertare şi la păstrarea credinţei ortodoxe. Mai mult de atât, prin ceea ce aţi expus v-aţi manifestat dragostea pentru tradiţiile noastre, păstrate de la înaintaşi”, s-a exprimat Constantin Ciofu, care i-a îndemnat pe elevi să înfiinţeze împreuă cu dascălii lor ateliere de fotografie, pentru a pătrunde astfel în lumea fascinantă a imaginii artistice.
Îndemn la bunătate din partea elevilor
În continuare, coordonatorul Clubului Fotografilor Iaşi a oferit elevilor de la clasa a VI-a B, coordonaţi de prof. Cristina Maftei Barnea, Marele Premiu al târgului. Premiul a fost acordat din partea Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – filiala Iaşi. „Elevii şcolii noastre şi-au folosit în această săptămână măiestria, talentul artistic şi au compus mesaje frumoase pentru Sfintele Paşti, atât colegilor cât şi comunităţii”, s-a exprimat prof. Alina Răduianu. Prof. de limba română Elena Tulan a participat la activitatea din incinta şcolii îmbrăcată în costumul naţional. La fel au procedat şi elevii de la clasa unde este dirigintă, pentru a arăta astfel respectul faţă de tradiţiile şi obiceiurile noastre. „Elevii şcolii noastre au transmis mesaje deosebite prin intermediul lucrărilor lor, realizate în contextul sărbătoririi Sfintelor Paşti. Activitatea noastră s-a încheiat cu mesajul <<Fii mai bun!>>, scris pe una dintre lucrările premiate. Acest mesaj ne îndeamnă spre pace şi spre iertare”, a mărturisit prof. Elena Tulan. Expoziţia din cadrul Tâgului de Paşti face parte dintr-o serie amplă de activităţi din cadrul Săptămânii „Şcoala altfel”, pe care copiii împreună cu dascălii de la Şcoala „Ion Ghica” din Iaşi le realizează în perioada 18-22 aprilie 2016. 


 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *