Lansarea seriei “Foto Splendid/Colecția Costică Acsinte”

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi
Clubul Fotografilor Iaşi
Editura Filos
Lansarea seriei “Foto Splendid/Colecția Costică Acsinte”
Luni, 8 iunie 2015, ora 18:30, Sala “Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi
În Sala “Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi vor fi lansate primele două cărţi din colecţia “Foto Splendid/Colecția Costică Acsinte” – volumul I – Viaţa socială. Partenerii evenimentului, organizat de Editura Filos, sunt Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi şi Clubul Fotografilor Iaşi. Vor vorbi dr. Richard Constantinescu, redactor-șef al Editurii Filos şi Cezar Popescu, îngrijitorul colecției. Evenimentul va fi moderat de Constantin Ciofu, coordonator în cadrul Clubului Fotografilor Iași.
Cărțile publicate de Editura Filos în cadrul seriei de autor Costică Acsinte reprezintă un amplu proiect de valorificare a operei cunoscutului fotograf. Primele două cărți au fost grupate sub tema vieții sociale, fiecare titlu urmând a avea o temă bine conturată evidențiată de fotografii. Valoarea documentară incontestabilă a acestor fotografii prin care întrezărim o parte a culturii noastre dintr-un secol tumultuos în care România a fost ascunsă de ochii publici internaționali, rezidă tocmai din faptul că oferă o imagine amplă asupra a cine eram, de la regalitate, oameni importanți ai vremii la oameni simpli.
Evenimentul de la Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi aduce în fața oamenilor munca unuia dintre primii fotografi profesioniști ai României.
Mai multe detalii:
http://colectiacosticaacsinte.eu
http://colectiacosticaacsinte.eu/shop
https://www.facebook.com/costicaacsinte
http://www.oitzarisme.ro/2015/05/22/photobook-review-costica-acsinte-foto-splendid-vol-1-social-life
https://www.facebook.com/Editura.Filos
http://clubulfotografiloriasi.ro/

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *