Expoziţia de fotografie “Urban”

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi

Clubul Fotografilor Iaşi

Galeria de artă „La Gard”

Bulevardul Carol I, Parcul Copou, Iaşi

Expoziţie de fotografie

„Urban”

Galeria de Artă “La Gard”

Expozanți:

Adriana Tofănescu, Claudiu Bîrliba, Codrin Popescu, Constantin Cabiniuc, Constantin Ciobanu, Constantin Ciofu, Cristi Țibu, Cristina Boengiu, Dorian Butnaru, Eugen Anghel, Florin Aioanei, Ionuț Rebegea, Mihaela Burlacu, Nicu Apostu, Marius Balan, Raluca Damian.

Perioadă expoziţională: luni, 22 iunie 2015 – sâmbătă, 11 iulie 2015

Trăim vremuri agitate în care principalul scop al omului de rând este să ajungă într-un timp cât mai scurt de la punctul A la punctul B, de la punctul B la punctul C și în final, de la C la A. Zi de zi aceeași rutină amețitoare eutanasiază orice tentativă de revoltă față de mersul “firesc” al lucrurilor. Aproape nimeni nu își mai permite să observe, să perceapă, să analizeze ce se întâmplă în jur pentru simplul motiv că nu există timp. Aglomerația din trafic, programul încărcat și disperarea continuă de a ajunge la timp la serviciu, la bancă, la farmacie, la întâlnirea de afaceri cu clientul cel mare, la curățătorie, la service-ul auto și la hypermarket exclud în totalitate posibilitatea de a realiza și altfel de activități.

Cu toate acestea, există și oameni care au înțeles și au conștientizat acest lucru și din dorința de a se ridica din starea de pasivitate în care au căzut împreună cu restul lumii, au hotărât să deschidă ochii și să documenteze în felul lor viața cotidiană ce se desfășoară printre blocuri, mașini și animale fără stăpân. Acești oameni își rup din timpul lor atât de limitat pentru a capta viața în imagini din perspectiva individului ca spectator-participant. Ei se strecoară cu grijă printre concetățenii lor reticenți și suspicioși la văzul instrumentelor de lucru și încearcă cu încăpățânare să surprindă stări și reacții reale pentru că știu că acele stări și reacții sunt adevărata comoară a strădaniei lor.

Clubul Fotografilor Iași vă invită marți, 23 iunie 2015, la ora 18:30, să vedeți și să ascultați ce au de spus 16 oameni cu perspectivă despre mediul urban, atât local cât și extern. Veniți să înțelegeți de ce au ales acești oameni să privească lumea în modul lor diferit și ce anume îi determină să își “piardă” timpul pe străzi. Rupeți două ore din timpul vostru limitat și profitați de una din puținele șanse de a vedea ipostaze mai mult sau mai puțin obișnuite dintr-o perspectivă pe care nu ați mai întâlnit-o și poate că nu o veți mai întâlni niciodată. Intrarea este liberă, iar locuri există pentru toată lumea. Vă așteptăm!

Vernisaj: marți, 23 iunie 2015, ora 18:30, Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi

Program de vizitare: Non-stop
Text și organizare: Ionuț Rebegea
Partener: “Cosmos Foto Digital” – Braşov

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *