Despre munţi şi busturi în Sala „Diotima”

Peste 100 de ieşeni au participat marţi, 5 ianuarie 2015, la vernisajele expoziţiilor de fotografie “Jurnal de călătorie – Dolomiti” şi “Busturi”. 

Cele două evenimente s-au desfăşurat „cu casa închisă”, în Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” din Iaşi. Pentru început, Constantin Ciofu, coordonatorul Clubului Fotografilor Iaşi, a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru că sunt prezenţi la primele evenimente fotografice din acest an din Casa de Cultură „Mihai Ursachi”. În acelaşi timp, a subliniat că „acesta este doar începutul”, membrii Clubului Fotografilor Iaşi, urmând să desfăşoare numeroase activităţi dedicate fotografiei pe parcusul anului 2016. În continuare, Constantin Ciofu l-a felicitat pe Vasile Iacob, membru al Clubului Fotografilor Iaşi, cel care semnează expoziţia de fotografie “Jurnal de călătorie – Dolomiti”, aflată în Galeria de artă „Labirint” până pe 16 ianuarie 2016. Vasile Iacob a vorbit despre experienţele sale în Munţii Dolomiti din Italia, unde a realizat lucrările expuse, exprimându-şi dorinţa de a se reîntoarce în acele locuri, în primul rând datorită peisajului.

„Busturi” ale iniţiaţilor în fotografie

A doua expoziţie de fotografie vernisată, “Busturi”, este expusă în Galeria de artă “La Gard”, până pe 16 ianuarie 2015. Lucrările aparţin unui număr de 14 persoane (Ciprian Atănăsoaei, Adriana Butnariu, Lucia Chicoş, Irina Dima, Mirela Grosu, Ioana Macarie, Gheorghiţă Nemţanu, Maria Nistor, Teodora Pruşu, Oana Stoica, Radu Stoica, Răzvan Şchiopu, Alina Ungureanu, Louisa Vancea) care au absolvit cursul „O iniţiere în Fotografie cu Dan Mititelu”. Despre cele 28 de lucrări a vorbit Dan Mititelu, referent în cadrul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, încurajându-i pe toţi cei prezenţi să fotografieze cât mai mult. Pornind de la faptul că unele fotografii din expoziţia existentă au fost printate în format A0, Dan Mititelu a evidenţiat că astfel pot fi observate o serie de detalii. La final, Constantin Ciofu i-a invitat pe toţi cei prezenţi să urmărească pagina de Facebook a Clubului Fotografilor Iaşi şi siteul Clubului Fotografilor Iaşi, pentru a afla care sunt evenimentele viitoare ale clubului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *