„De-ale gurii” de la iniţiaţii în fotografie ieşeni

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi a găzduit marţi, 22 martie 2016, vernisajul expoziţiei de fotografie „De-ale gurii”. Cele 44 de lucrări din expoziţie aparţin participanţilor celei de-a XXVI-a ediţie cursului „O iniţiere în Fotografie”. Despre fotografiile expuse a vorbit Dan Mititelu.
În Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi a avut loc marţi, 22 martie 2016, vernisajul expoziţiei colective de fotografie „De-ale gurii”. Aceasta este semnată de următorii iniţiaţi în fotografie: Bianca Adiaconiţei, Mihaela Ajităriţi, Mădălina Bejuşcă, Oana Bujdei, Odetta Carneci, Andrei Dîscă, Mădălina Gavril, Gabriel Georgescu, Patrisia Marian, Cătălina Neculau, Alexandra Uncheşel. Cursanţii au descoperit în cele 20 de întâlniri cu Dan Mititelu, referent al Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, noţiuni legate de fotografie şi arta fotografică, de la începuturi până în zilele noastre. Prezentarea lucrărilor a fost realizată de Dan Mititelu, care, profitând de prezenţa pentru prima dată în Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iaşi a unui public numeros, a amintit mai întâi câteva dintre evenimentele şi activităţile instituţiei din Parcul Copou. Printre aceste evenimente se numără şi Festivalul Internaţional Poezia la Iaşi – 2016, a cărei ediţie se va bucura de prezenţa unor personalităţi de marcă din ţară şi de peste hotare. S-a amintit de activitatea Clubului Cinefililor din Iaşi, care rulează în fiecare luni seară un film artistic subtitrat.
Scopul fotografiei este acela de a fi vizionată de ceilalţi”
De asemenea, Dan Mititelu a făcut referire la activitatea Clubului Fotografilor Iaşi, care în 2015 a realizat 70 de evenimente dedicate fotografiei. Cele aproape 70 de persoane prezente la vernisaj au aflat apoi câteva amănunte despre lucrările expuse de absolvenţii cursului „O iniţiere în Fotografie cu Dan Mititelu”. Dan Mititelu a accentuat că „scopul fotografiei este acela de a fi vizionată de ceilalţi”, apreciind imaginaţia autorilor expoziţiei, iar apoi a mulţumit instituţiilor media care au făcut cunoscut evenimentul.
Fotografiile vechi sunt interesante”
Odetta Carneci a mărturisit că fotografiază de mulţi ani, însă niciodată nu a primit recomandări de la un profesor. „Dan Mititelu este un bun profesor din toate punctele de vedere. Mi-aş fi dorit ca acest curs să mai dureze încă cel puţin o jumătate de an. Am învăţat să văd ceea ce fotografiez, pentru că de citit o carte şi de folosit aparatul e oarecum simplu de cele mai multe ori. Mihaela Ajităriţi a expus fotografii pe care le-a realizat cu mai mulţi ani în urmă: „Am descoperit că fotografiile vechi sunt interesante şi că s-au încadrat în tematica noastră. Voi continua să realizez foarte multe fotografii. Sunt pasionată de fotografie şi de călătorie, astfel că le voi îmbina”.
Înscrieri pentru un nou curs fotografic
Expoziţia de fotografie „De-ale gurii”, orgnizată alături de Clubul Fotografilor Iaşi, poate fi vizitată în Galeria de artă Labirint a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” până pe 9 aprilie 2016. Vă amintim că luni, 4 aprilie 2016, de la ora 18:00, va începe „O iniţiere în Fotografie cu Dan Mititelu”, ediţia a XXVII-a. Cele 20 de întâlniri de câte două ore, vor avea loc în fiecare zi de luni şi joi, între orele 18 şi 20. Înscrierile se pot face de luni până vineri, între orele 9 şi 14, la sediul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” (Iaşi, b-dul „Carol I”, Parcul Copou).(Constantin Ciofu, coordonatorul Clubului Fotografilor Iaşi)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *