Expoziţiile “AN 2014″ şi “Printre popi şi doamne” au fost vernisate

Sala “Diotima” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” din parcul ieşean Parcul Copou a găzuduit marţi 17 februarie 2015, vernisajele expoziţiilor de fotografie “AN 2014″ şi “Printre popi şi doamne” ale Clubului Fotografilor Iaşi.
 
Evenimentul, moderat de Constantin Ciofu, s-a bucurat de prezenţa a unui număr mare de pasionaţi de fotografie. Mai întâi, a fost vernisată expoziţia de fotografie “AN 2014″, ce cuprinde lucrări ale celor 44 de membri ai clubului. Despre imaginile expuse în Galeria de artă “Labirint” a vorbit Ionuţ Rebegea, organizatorul expoziţiei, care a fost completat de câteva intervenţii ale lui Cristian Ţibu, unul din cei mai vechi membri al Clubului Fotografilor Iaşi. Alocuţiunile au fost urmate de un slide cu cele 44 de lucrări, iar la final, moderatorul întâlnirii a mulţumit în mod deosebit domnului Adi Cristi, directorul Casei de Cultură “Mihai Ursachi” din Iaşi, domnului Dan Mititelu, referent în cadrul Casei de Cultură “Mihai Ursachi” din Iaşi, şi lui Florin Aioanei, cel care a realizat afişul expoziţiei.

“Printre popi şi doamne”

A urmat vernisajul expoziţiei de fotografie “Printre popi şi doamne”, în faţa auditoriului fiind prezenţi Larisa Maxim şi Paul Pădurariu. Cei doi memebri ai Clubului Fotografilor, alături de Marius Balan, Vasile Iacob, Ionuţ Rebegea şi Cristi Vidraşcu au spus câteva cuvinte despre incursiunea pe Masivul Rarău din judeţul Suceava, în anotimpuri diferite, pe parcursul mai multor ani. În acelaşi timp, cei şase membri au povestit publicului câteva din peripeţiile din timpul turelor foto de pe Muntele Rarău. “Popii Rarăului şi Pietrele Doamnei sunt cele două extreme ale Munţilor Rarău. Expoziţia surprinde, pe lângă peisaje, activitatea crescătorilor de animale din Munţii Rarău”, a spus Vasile Iacob. Lucrările celor şase membri ai Clubului Fotografilor expuse în Galeria “La Gard” – Parcul Copou poate fi vizitată până sâmbătă, 7 martie 2015.

Programul serii s-a încheiat la un ceai sau bere, însoţite pe alocuri de clătite şi sandwich-uri!

(Text realizat de Constantin Ciofu)

 
 
 
 
 
 
 
 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *