Evenimente fotografice la Iaşi cu prilejul Zilei Artei Fotografice în România

Clubul Fotografilor Iaşi, care îşi desfăşoară activitatea la Casa de Cultură “Mihai Ursachi” – Parcul Copou din Iaşi, organizează în această săptămână o serie de activităţi fotografice dedicate Zilei Artei Fotografice în România (11 ianuarie):
 
– În Sala “Diotima” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” din Iaşi va avea loc marţi, 12 ianuarie 2016, cea de-a 144-a întrevedere a Clubului Fotografilor Iaşi, în cadrul căreia se va discuta despre importanţa fotografiei. În acelaşi timp, cei prezenţi vor urmări un slide cu imagini realizate de membrii Clubului Fotografilor Iaşi. Elementul de noutate este reprezentat de Tombola Yellow Store, prin intermediul căreia se vor oferi cinci vouchere în valoare de 100 de lei, prin tragere la sorţi.
– La Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii “Mihai Eminescu” va avea loc vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 13:45, vernisajul expoziţiei de Fotografie “Omul de pe urmă”. Evenimentul este organizat de Memorialul Ipoteşti, de Clubul Fotografilor Iaşi şi de Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, lucrările aparţinând artiştilor fotografi Marius Florin Aioanei şi Alexandru Pohaţă.
– În zilele de 15 şi 16 ianuarie 2016, membrii Clubului Fotografilor Iaşi vor organiza o tură fotografică în judeţul Botoşani. Itinerariul va cuprinde Memorialul Ipoteşti, oraşul Botoşani şi mănăstirile din jurul oraşului.
– Până pe 16 ianuarie 2016, în Galeria de artă “Labirint”, poate fi vizionată expoziţia de fotografie “Jurnal de călătorie – Dolomiti”, semnată de Vasile Iacob, membru al Clubului Fotografilor Iaşi. Tot până la aceeaşi dată, iubitorii de fotografie sunt aşteptaţi să admire lucrările din expoziţia colectivă de fotografie “Busturi”, aflată în Galeria de artă “La Gard”. Lucrările aparţin unui număr de 14 pasionaţi de fotografie care au parcurs “O iniţiere în Fotografie cu dan Mititelu”.
– De Ziua Artei Fotografice în România, luni, 11 ianuarie 2015, un număr însemnat de oameni au început o nouă iniţiere în Fotografie cu Dan Mititelu. Înscrierile pentru acest curs continuă până joi, 14 ianuarie 2016.
– Membrii Clubului Fotografilor Iaşi au participat în zilele de 10 şi 11 ianuarie 2016, la evenimentele fotografice organizate sub genericul “România lui Sorin Onişor văzută prin obiective Nikkor”, cu prilejul Zilei Artei Fotografice în România.
Evenimentele fotografice continuă şi în perioada următoare, astfel că pe 19 ianuarie 2016, la Casa de Cultură “Mihai Ursachi” – Parcul Copou din Iaşi va fi organizată o nouă expoziţie de Fotografie.
Mulţumim membrilor Clubului Fotografilor Iaşi pentru implicare, partenerilor şi colaboratorilor noştri din ţară şi străinătate! Dacă anul trecut am avut 30 de expoziţii de Fotografie şi (în total) 70 de evenimente fotografice, sperăm ca şi în acest an să captăm cât mai mulţi oameni pentru a afla cât de minunată este Fotografia.
Constantin Ciofu, coodonatorul Clubului Fotografilor Iaşi
12 ianuarie 2016

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *