“România sălbatică”, cel mai mare proiect de natură din ţara noastră

Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache au lansat în premieră, marţi, 11 ianuarie 2017, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, un nou episod din cadrul proiectului „România Sălbatică”. Peste 100 de pasionaţi de fotografie au participat la acest eveniment.
 
Clubul Fotografilor Iaşi şi World Wide Fund for Nature (WWF) au organizat în această zi evenimentul: „Descoperă România Sălbatică – lansare episod nou”. Acesta a avut loc în Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi din Parcul Copou. Episodul este dedicat Muntelui Ciucaş din Carpații de Curbură şi a fost realizat de artistul fotograf Dan Dinu şi de videograful Cosmin Dumitrache din drag pentru natură și locurile autohtone. În debutul manifestării, Constantin Ciofu, coordonatorul Clubului Fotografilor Iaşi, a salutat prezenţa celor doi oaspeţi veniţi de la Braşov şi a menţionat câteva date despre activitatea Clubului Fotografilor Iaşi şi despre manifestările de amploare pe care cei 53 de membri le-au realizat de-a lungul anului 2016. Constantin Ciobanu, membru în cadrul Clubului Fotografilor Iaşi, a subliniat în fața publicului numeros că proiectul „România Sălbatică” i-a atras atenţia  întrucât „este unic în România”. Acesta a fost şi motivul pentru care a dorit ca noul episod, cel dedicat Ciucaşului, să fie lansat în cadrul Clubului Fotografilor Iaşi.

Apreciere pentru activitatea membrilor Clubului Fotografilor Iaşi

Artistul fotograf Dan Dinu şi-a exprimat bucuria de a reveni în acest oraș, apreciind străduințele Clubului Fotografilor Iaşi, care desfăşoară majoritatea activităţilor la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”. „Mă bucur să fiu din nou la Iaşi, în aceeaşi sală în care acum cinci ani de zile i-am cunoscut pe unii dintre voi. Mă bucur să văd că în sală sunt prezenţi prieteni de la ture foto, cursuri sau proiecţii. Este de apreciat că sunt oameni în Iaşi pasionaţi de fotografie şi de natură. Mă bucură cât de multe lucruri se întâmplă în domeniul foto în Iaşi. Vă spun asta cu o uşoară invidie, pentru că în Braşov, oraşul din care vin, nu se mai întâmplă atât de multe lucruri. De fiecare dată când primesc un mail de la Clubul Fotografilor Iaşi, spun: ˂˂Uite ce se mişcă oamenii acolo!˃˃. Pentru asta, sincer, vă apreciez şi e foarte bine ce faceţi! Sunteţi un bun exemplu pentru celelalte oraşe mari din ţară care ar trebui să facă la fel. Foarte greu se leagă colaborări, idei, mişcări, fotocluburi, iar oraşul Iaşi este un foarte bun exemplu pentru că se organizează evenimente frumoase!”, a spus artistul fotograf, Dan Dinu.

Proiect derulat timp de un deceniu

După vizionarea videoproiecţiei dedicată Ciucaşului, dar şi a altor două montaje, Dan Dinu şi Sorin Dumitrache au vorbit despre serialul „Descoperă România Sălbatică”. „Serialele prezentate vin în completarea proiectului «România sălbatică», dedicat în special fotografiei. Proiecţiile despre munţii Apuseni şi Ciucaş sunt filme care aduc în faţa privitorului zonele naturale din aceste locuri, dar şi sfaturi despre fotografie şi călătorie. Planul a început în anul 2010, când am realizat fotografii în parcurile naţionale şi naturale din ţara noastră, şi ne propunem să-l terminăm în 2020. În acest timp, vom lucra la un film mai mare despre România, la un album de fotografie şi avem de gând să continuăm munca la site-ul www.romaniasalbatica.ro. Proiectul este cel mai mare de acest gen din ţara noastră.”, a explicat Dan Dinu.

Eveniment dedicat Zilei Artei Fotografice în România

Videograful Cosmin Dumitrache a menţionat că a început să colaboreze la proiectul „România sălbatică” acum patru ani de zile, dornic fiind să realizeze materiale informative despre natură şi călătorie. „Am avut momente dificile în derularea proiectului pe timpul înregistrărilor, dar e important să ieşi din zona de confort şi să te concentrezi la ceea ce ai de făcut, pentru a te bucura de ceea ce oferă natura şi mediul!”, a spus Cosmin Dumitrache. Programul a continuat cu o serie de întrebări adresate de pasionaţii de fotografie din Iaşi. Amintim că evenimentul „Descoperă România Sălbatică – lansare episod nou” a fost dedicat Zilei Artei Fotografice în România (11 ianuarie).

Eveniment dedicat Zilei Artei Fotografice în România


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *