Clubul Fotografilor Iași a sărbătorit Ziua Artei Fotografice în 2017

Prima tură foto a acestui an a fost organizată miercuri, 11 ianuarie 2017 cu scopul de a se celebra Ziua Artei Fotografice. Spre seară, în plină iarnă (cu zăpadă serioasă și fulgi preponderenți!), ne-am îndreptat spre locurile stabilite, Mânăstirea Copou și lacul Grădinei Botanice din Iași, „Anastasie Fătu”, unde am găsit liniște sufletească, cadre neobișnuit de frumoase și lumină neașteptată… chiar într-un întuneric aparent!
La Mânăstirea Copou am surprins calmul unei slujbe de seară, cimitirul din apropiere nu a fost un loc înfricoșător, ba chiar am găsit lumină caldă pe alocuri și în peisaje. Am descoperit că fulgii pot înfrumuseța priveliștea de noapte într-un mod suprinzător de plăcut. Deși a fost destul de frig și doar noi am animat contextul, următoarea oprire a fost lacul de acumulare al Grădinei Botanice „Anastasie Fătu”. Aici, am găsit lumină în mișcare și ușoare contraste de culori ale peisajului din împrejurimi.
Pentru cei într-adevăr pasionați de ceea ce fac, diversele impedimente și situații nefavorabile nu îi pot îmipedica să ducă la bun sfârșit ceea ce își planifică. În cazul nostru, temperatura scăzută, zăpada și ninsoarea continuă ne-au ajutat să ajungem acasă după o zi plină având cadre mulțumitoare. Spre sfârșitul serii, ne-am strâns cu toții la un ceai și la o gustare așa cum obișnuim și am avut parte de voie bună, râsete, planificări și organizare pentru evenimentele viitoare din cadrul Clubului Fotografilor Iași, manifestări la care vă așteptăm de fiecare dată cu aceeași ospitalitate!
(Mihaela Beatrice Constantinescu, Clubului Fotografilor Iași)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *