Slujbă misionară în Parohia Cioca Boca

În Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” – Cioca Boca-Şcheia, Protopopiatul 3 Iaşi, judeţul Iaşi, a fost oficiată vineri, 11 august 2023, Taina Sfântului Maslu. Slujba a fost săvârşită de către arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi.

Alături de părintele stareţ a mai slujit un sobor de preoţi şi un diacon. Înainte de începerea slujbei, Corul de tineret „Sfântul Ierarh Nicolae” al Parohiei Bâcu-Ipatele a interpretat câteva cântări religioase. Numeroşi credincioşi din mai multe localităţi din jurul satului Cioca Boca s-au rugat împreună la acest moment duhovnicesc. De asemenea, autorităţile locale din comunele învecinate au onorat cu prezenţa la slujba misionară.

Taina Sfântului Maslu a fost urmată de sfinţirea unui set de sfinte vase, a unui chivot şi a unei Sfinte Evanghelii, oferite în dar locaşului de închinăciune din Cioca Boca de părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă.

Predica de la finalul slujbei a fost ţinută de către părintele Florin Buţincu de la Parohia Brustureţ-Mironeasa, Protopopiatul 3 Iaşi. În continuare, arhimandritul Nicodim Gheorghiţă şi-a exprimat bucuria pentru că a revenit în Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Cioca Boca, pentru a sluji şi pentru a încuraja comunitatea parohială în eforturile de a finaliza lucrările de construcţie.

Părintele paroh Marius Nica a mulţumit părintelui stareţ pentru că a slujit în biserica din Cioca Boca, precum şi tuturor celor ce au susţinut şi susţin lucrările la sfântul locaş.

Enoriaşii din Cioca Boca au primit din partea părintelui stareţ Nicodim câte o icoană, iar apoi au fost miruiţi.

În aşezământul social-filantropic a fost oferită o agapă frăţească prin dragostea familiei Postârnac Costică şi Viorica din Ipatele, și prin efortul familiei Gorongea Constantin și Maria din Iași.

Piatra de temelie a bisericii din Cioca Boca a fost pusă în anul 1998 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în vremea slujirii ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Din anul 2022, pe locul vechiului paraclis a fost ridicat actualul locaş de închinăciune. De asemenea, s-a construit un aşezământ social-filantropic în care sunt derulate numeroase activităţi cu tinerii şi cu enoriaşii parohiei. În localitatea Cioca Boca locuiesc 140 de familii, 70 dintre acestea fiind ortodoxe.

Biserica aflată în construcţie mai are nevoie de sprijin din partea celor ce doresc să-şi înveşnicească sufletul prin a se înscrie în rândul ctitorilor.

 

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *