Întrevedere publică dedicată lui Andreas Feininger

La Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi a avut loc marţi, 16 februarie 2016, cea de-a 146-a întrevedere a Clubului Fotografilor Iaşi. Întâlnirea a fost dedicată fotografului american de orifine germană Andreas Feininger şi s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de membri ai Clubului Fotografilor Iaşi dar şi a pasionaţilor de fotografie din Iaşi. 

Moderatorul evenimentului, Constantin Ciofu, a motivat mai întâi organizarea unei întrevederi dedicată lui Andreas Feininger, făcând referire la cartea „Fotograful creator” a maestrului fotograf comemorat la 17 ani de când a plecat din această lume. În continuare, a fost vizionat un interviu cu Andreas Feininger, realizat de BBC în anul 1983, montajul şi traducerea fiind realizate de Carmen Băjenaru şi Ionuţ Rebegea, membri ai Clubului Fotografilor Iaşi. Au urmat o serie de discuţii constructive pe marginea interviului vizionat, majoritatea celor prezenţi având un punct de vedere referitor la modul cum Feininger a abordat fotografia, mai ales pe timpul cât a colaborat cu revista americană „Life”. Un alt subiect al serii a fost legat de cartea „Fotograful creator”, semnată de Feiniger, un volum actual în zilele noastre, apărut anul trecut la Editura Polirom, prima traducere fiind realizată în ţara noastră în anul 1967. Prin amabilitatea Editurii Polirom, publicul a putut cumpăra la un preţ promoţionat câteva titluri din colecţia de artă.

Mulţumim Casei de Cultură „Mihai Ursachi” pentru că a găzduit acest eveniment!
Următoarea întrevedere publică va avea loc pe 15 martie 2016!
Un rezumat destul de generos al întrevederii Clubului Fotografilor Iaşi din luna februarie 2016 a scris şi colegul Constantin Ciobanu pehttp://foto-ideea.blogspot.ro
 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *