Vernisajul expoziţiei de fotografie „Pe urmele copilăriei lui Ion Creangă”

Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi a găzduit marţi, 31 mai 2017, vernisajul expoziţiei de fotografie „Pe urmele copilăriei lui Ion Creangă”.

Cele 37 de lucrări în format 30X45 aparţin următorilor elevi de la Şcoala „Ion Creangă” din Iaşi şi din Structura „Petru Poni” din Iaşi: Alexia Goarnă, Iulia Andreea Hîncu, Maria Iliescu, Nicola Luchian, Iulia Hâncu, Codrin Ştefan Ilaş, Călin Nacu, Robert Nichitel, Ana Teodora Munteanu, Luiza Petrachi, Bianca Popa, Andreea Beatrice Petraru, Iustin Stăcioaia.

Despre lucrările din expoziţia expusă în Galeria de artă „La Gard” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” – Parcul Copou a vorbit Constantin Ciofu, coordonatorul Clubului Fotografilor Iaşi: „Timp de mai bine de o lună, împreună cu alţi membri ai clubului nostru, am ţinut un atelier de fotografie pentru elevii Şcolii „Ion Creangă”. Am rămas impresionat de receptivitatea copiilor şi mai ales de faptul că au pus în practică ceea ce au învăţat la cursurile noastre. Am acceptat invitaţia doamnei profesoare Veronica Prodan de a ţine acest atelier împreună cu ceilalţi membri ai clubului, întrucât dorim să promovăm fotografia în rândul şcolarilor. Aveţi în şcoală copii talentaţi şi inspiraţi care ar trebui să continue să fotografieze. Mulţumesc colegilor din club care au ajutat la panotarea expoziţiei: Florin Aioanei, Vlad Colotilă, Nicu Apostu şi Ghendie Cebanu”.

Aveţi colegi deosebiţi în Clubul Fotografilor Iaşi”

Profesoara Nicoleta Creţu, directoarea Şcolii „Ion Creangă” a primit din partea Clubului Fotografilor Iaşi trei albume foto, iar apoi a mulţumit fotografilor, profesoarei pentru învăţământ primar Mihaela Hitruc și profesoarei Grațiela Veronica Prodan pentru implicarea în proiect. „Vă mulţumesc pentru implicarea în acest proiect! Aveţi colegi deosebiţi în Clubul Fotografilor Iaşi! Puţini oameni îşi doresc să facă voluntariat cu copiii şi să-i înveţe lucruri ce nu sunt cuprinse în programa şcoală. Pentru noi înseamnă foarte mult faptul că v-aţi răpit din timpul dumneavoastră şi aţi venit la noi în şcoală şi le-aţi oferit copiilor momente deosebite. Îi consider pe colegii din Clubul Fotografilor Iaşi implicaţi în acest atelier priteni ai Şcolii „Ion Creangă” şi vă mulţumim pentru aceasta”, s-a exprimat directoarea Şcolii „Ion Creangă” din Iaşi. Diplomele la secţiunea-concurs „Arte vizuale (fotografie și pictură) au fost înmânate de Constantin Ciofu.

Teme dedicate lui Ioan Creangă şi satului românesc

În perioada 21 februarie – 31 martie 2017, patru membri ai Clubului Fotografilor Iaşi (Carneci Andarache Odetta Marilena, Beatrice Constantinescu, Mihaela Ajităriţi şi Constantin Ciofu), au ţinut la Şcoala „Ion Creangă” din Iaşi şi la Structura „Petru Poni” un atelier de fotografie adresat tinerilor înscrişi în concurs din clasele V-VII. Cursul a făcut parte din Proiectului Educaţional Judeţean „Bulgăre de humă”. Competiţia a fost organizată de şcoala amintită, alături de Clubul Fotografilor Iaşi, în calitate de partener. Atelierul de fotografie s-a încheiat cu expoziţia amintită şi cu premierea copiilor înscrişi în secţiunea-concurs „Arte vizuale (fotografie și pictură)” inclusă în proiect, pe două teme inspirate din opera scriitorului Ion Creangă: „Valori în lumea satului românesc oglindite în imagini” şi „Pe urmele marelui povestitor Ion Creangă”. Amintim că în cadrul evenimentului, au fost premiaţi copiii înscrişi la celelalte secţiuni ale concursului.  

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *