Stavrofora Irina Pântescu s-a mutat la ceruri

Stravofora Irina Pântescu, proinstareţa Mănăstirii Voroneţ din judeţul Suceava, a plecat astăzi, 7 martie 2022, în lumea veşniciei. Prin rânduiala lui Dumnezeu, am cunoscut-o personal pe Preacuvioşia Sa, mai ales că suntem legaţi de aceleaşi rădăcini, şi anume satul Goruni, comuna Tomeşti, unde au trăit bunicii de pe tată. Anul trecut, pe 5 mai, am felicitat-o pe maica Irina cu prilejul zilei onomastice, iar pe 18 decembrie, la serbarea celui de-al doilea hram al Mănăstirii Voroneţ, i-am surprins pentru ultima dată chipul cu ajutorul aparatului de fotografiat. Pe 18 februarie, anul acesta, am intrat în chilia maicii Irina pentru a primi binecuvântare. Slăbită de puteri, a ridicat mâna şi mi-a făcut cruce deasupra capului. M-am bucurat nespus şi i-am urat toate cele bune.

Ne-am intersectat de mai multe ori la evenimentele religioase din judeţul Suceava şi am răspuns invitaţiei Precuvioşiei Sale de a participa la momentele importante din viaţa Mănăstirii Voroneţ din ultimii ani.

A fost un suflet bun, un om care şi-a iubit ţara şi străbunii ce au apărat credinţa, neamul şi limba română.

Dumnezeu să o odihnească cu drepţii şi să mângâie obştea Mănăstirii Voroneţ, care cu multă jertfă s-a îngrijt de Măicuţa până în ultima clipă.

Constantin Ciofu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *