Hramul Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului

Sute de credincioşi au participat sâmbătă, 21 mai 2022, la hramul Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului. Un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat Sfânta Liturghie şi Trisaghionul pentru cei adormiţi.

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena au fost serbaţi sâmbătă, 21 mai 2022, în mod deosebit la Gura Humorului, judeţul Suceava. Singurul locaş de închinăciune din oraşul atestat la 1490 şi-a cinstit ocrotitorii. Încă de la primele ore ale dimineţii, credincioşii de toate vârstele, şi-au îndreptat paşii către sfântul locaş. Aici s-a oficiat slujba Acatistului, urmată de Sfânta Liturghie şi un Trisaghion pentru ctitori. În semn de respect pentru tradiţiile populare româneşti, unii enoriaşi au îmbrăcat costumele naţionale specifice Bucovinei. Chipurile luminoase ale humorenilor au umplut biserica şi incinta locaşului de inchinăciune, vremea din această zi fiind deosebit de frumoasă. Predica sărbătorii a fost ţinută de părintele Viorel Ilişoi, consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi parohul Parohiei „Sfinţii Arhangheli” din Gura Humorului. Părintele Viorel Ilişoi a remarcat că Sfinții Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa, Elena l-au propovăduit pe Mântuitorul Hristos prin tot ceea ce au făcut. Părintele paroh Dumitru Bliorțu a mulţumit slujitorilor Sfântului Altar pentru că au slujit Sfânta Liturghie cu prilejul hramului, precum şi credincioşilor care s-au rugat împreună la acest ceas de sărbătoare. La ieşirea din locaşul de închinciune au fost oferite pachete cu alimente în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Amintim că în nişa din dreapta a Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului se află spre închinare icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Rugătoarea”. Prin rugăciunile pe care le-au aşezat în faţa acestui odor de mare preţ, oamenii au primit răspuns la cererile adresate către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Fuzzy

Este o adevarata binecuvantare sa vedem inca o data un moment de smerenie si recunostinta pentru doctorul sufletelor noastre, Maica Domnului. Sfantul locas de inchinare de la Gura Humorului este un exemplu al iubirii noastre fata de cei care ne-au luminat vietile prin credinta lor: Sfintii Imparati Constantin si Elena. Acest hram a fost un prilej de bucurie si speranta pentru toti cei prezenti.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *