Troiță în dar pentru Parohia Brustureț-Mironeasa

Ansamblul Parohiei „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” – Brustureţ din comuna Mironeasa, judeţul Iaşi, a fost întregit cu o frumoasă troiţă închinată Mântuitorului Hristos şi Maicii Domnului. Edificiul a fost sfinţit joi, 11 aprilie 2024, de arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, care a ctitorit-o în semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite prin creştinii ortodocşi din această parte a comunei Mironeasa. Soborul slujitorilor a săvârşit Agheasma mică, urmată de citirea rugăciunilor rânduite pentru acest moment liturgic. Oamenii de toate vârstele din mai multe sate ale comunei, alături de reprezentanţii autorităţilor locale, s-au rugat împreună cu preoţii. Slujba a fost săvârşită în faţa troiţei pe o vreme frumoasă de primăvară.

Cuvântul de folos duhovnicesc a fost ţinut la final de părintele Emanuel Apetrei de la Parohia Urşiţa-Mironeasa, care a evidenţiat importanţa prezenţei unei troiţe într-o comunitate.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a amintit de începuturile grele ale Mănăstirii Hadâmbu şi de sprijinul pe care ortodocşii din Brustureţ l-au oferit acum 34 de ani aşezării monahale din Dealul Mare, în acea vreme ajunsă o ruină.

Părintele paroh Florin Buţincu şi-a arătat recunoştinţa faţă de sprijinul pe care părintele stareţ Nicodim l-a oferit Parohiei Brustureţ în ultimii 14 ani.

Cei prezenţi s-au închinat la final, iar apoi au fost stropiţi cu agheasma mică. Troiţa lucrată în piatră din Brustureţ a fost adusă din Basarabia şi are două reprezentări: chipul Maicii Domnului şi Răstignirea Mântuitorului Hristos.

DCIM100MEDIADJI_0411.JPG
DCIM100MEDIADJI_0413.JPG

 

 

 

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *