România scufundată în scrutinul prezindenţialelor

În ziua istorică de 24 noiembrie 2019, când milioane de români au votat aşa-zisa „schimbare”, care de fapt a fost continuarea mandatului actualului preşedinte, apare informaţia că o navă cu mai bine de zece mii de oi se scufundă în Portul Midia. Câţi dintre noi a mai avut timp să stea câteva clipe şi să se gândească la agonia bietelor animale. Poate că dacă erau zece mii de câini sau de pisici de rasă care urmau să plece din ţară probabil ar fi ieşi oamenii în stradă să aprindă lumânări şi să protesteze împotriva PSD-ului. Mi-a trecut prin minte o comparaţie, poate un pic cinică. Am comparat nava maritimă burduşită cu oi cu rezultatul scrutinului din 24 noiembrie, când oamenii au ieşit la vot pentru o „Românie normală” sau pentru candidata care a avut ca slogan „Luptăm pentru fiecare român”. Desigur, românii nu au fost indiferenţi faţă de acest scrutin, ieşind să voteze un candidat ca să nu iasă contracanditatul, alţii au fost convinşi că acordă votul cui trebuie, iar restul categoriilor se împart în procente identice cu primul tur de scrutin.

Întorcându-mă la oile noastre, îi pot asemăna pe cei 65 % dintre votanţii actualului şi viitorului preşedinte Iohannis cu bietele animale, care, în proporţie de 99 % au pierit înnecate. De ce? Pentru că am constatat că foarte multe „oi” din barca actualului şi viitorului preşedinte, nu au avut argumente pentru votul de duminică. Au mers la vot pentru a se răzbuna împotriva crimei de la Colectiv, împotriva protestelor din 10 august 2018, împotriva „proastei” intrată ca prin minune în turul al doilea al prezindenţialelor, împotriva comuniştilor sau a minerilor, s.a. Sunt mai mult ca sigur că cei 65 % nu au citit un rând din programul lui Iohannis din 2014 şi nici din cel al anului 2019. Cel mai probabil au fost suficiente emisiunile televizate, internetul şi curentele împotriva PSD-ului (dictate cu foarte mult talent de preşedinte). Cu toate acestea, au ieşit la vot ca să scape odată pentru totdeauna ţara de hoţi şi să nu o lase pe mâna unei „analfabete”.

Aşadar, până la ora actuală, din ştirile de pe internet aflăm că nava din Midia a rămas înclinată, iar oile plutesc fiind un pericol. Şi mai aflăm că Ministrul Agriculturii nu este de găsit. Păi dacă era PSD în loc de PNL ar fi fost scandal mare. Cum scandal mare ar fi fost tot împotriva PSD în cazul dezinsecţiilor de la Timişoara. Cei 65% dintre votanţii lui Iohannis se află în nava PNL-ului care a dat o serie de semne că încărcătura e prea mare şi că se poate înclina şi apoi scufunda. Aici mă refer la bâlbâielile semnalate de diferiţi jurnalişti şi oameni politici care au căutat să liniştească apele în urma declaraţiilor grave ale actualilor guvernanţi care au dus la creşterea euro. În acelaşi timp, sunt sigur că cei 65 %, care formează o majoritate solidă, nu-şi vor schimba opţiunea de vot peste un an, la parlamentare, zicând că nu e bine cu PNL şi cu USR. De asemenea, sper ca peste cinci ani să nu regrete că au urcat într-o barcă care a început să se scufunde. Un proverb spune că „oaia fără stăpân o mănâncă lupul”. Cred că nu orice stăpân poate avea grijă de oaie şi mă gândesc aici la versetele din Biblie care spun: „Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale. Iar cel plătit şi cel care nu este păstor, şi ale cărui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind şi lasă oile şi fuge; şi lupul le răpeşte şi le risipeşte. Dar cel plătit fuge, pentru că este plătit şi nu are grijă de oi”. Cred că aceasta ar fi putut fi întrebarea înainte de alegeri: „Care dintre candidaţi s-ar încadra cel mai bine în categoria păstorului cel bun?”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *